Skip to the contentHoud grip op je cashflow met Factoring

De Corona crisis houdt het land in z’n greep. Veel bedrijven kampen met de directe gevolgen van de uitbraak van het Corona virus. Denk aan facturen die niet betaald worden of orders die zijn gecanceld. Door alle getroffen maatregelen, in Nederland maar ook in de rest van de wereld, is het voor veel ondernemers een grote uitdaging geworden om grip te houden op de cashflow.

De diverse steunmaatregelen van de overheid zijn gericht op korte termijn oplossingen, zoals het compenseren van de loonkosten van medewerkers. Terwijl ondernemers juist nu op zoek zijn naar extra liquiditeit om de voortgang van het bedrijf zeker te stellen.

 

Hoe kun je dan toch je liquiditeit verruimen?

Dat kan door middel van factoring. Met factoring draag je jouw facturen over aan de factormaatschappij. In de meeste gevallen wordt tot 90% van de facturen binnen 24 uur betaald. Zo is er direct werkkapitaal om mee te ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om je debiteuren te verzekeren of je debiteurenbeheer in z’n geheel uit handen geven. Wil je weten of Factoring geschikt is voor jouw bedrijf? Vraag dan nu de gratis Factorscan aan.