Skip to the content

De auto-industrie vormt een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie. Jaarlijks worden in ons land zo’n 400.000 auto’s verkocht. Een groot deel daarvan, in 2018 was dit 53%, betreft leaseauto’s. Het aantal private leasecontracten neemt jaarlijks hard toe volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Voor leasemaatschappijen heeft dit tot gevolg dat zij veel meer tijd kwijt zijn aan het debiteurenbeheer.

Cannock werkt voor omvangrijke leasemaatschappijen (zowel captive als non-captive), waarvoor wij het gehele debiteurenbeheer, of delen daarvan, overnemen. Voor zowel de zakelijke- als de private lease contracten.

Uitbesteden facturatie en debiteurenbeheer

Goed debiteurenbeheer valt of staat met een logisch ingericht proces, waarin acties elkaar nauwgezet opvolgen. Het facturatie- en debiteurenbeheerproces is arbeidsintensief en er is allerlei branche gerelateerde kennis nodig om dit goed uit te voeren. Veel leasemaatschappijen kiezen er daarom voor om dit proces (deels) uit te besteden.

 

Een betrouwbare en ervaren partner

Cannock werkt al jaren in de automotive branche en voor verschillende leasemaatschappijen. Voor onze opdrachtgevers verzorgen wij alle acties rondom het facturatieproces: van het verzenden van facturen en uitvoeren van calls (zowel inbound- als outbound) tot het overnemen van het complete debiteurenbeheer.

Ons gespecialiseerde team heeft veel kennis van de automotive branche en kent de rechten en plichten van een leasemaatschappij. Deze medewerkers weten hoe zij om moeten gaan met debiteuren, lastige gesprekken en wat de rechten van een maatschappij zijn om een auto terug te halen. In de gesprekken die wij voeren kijken we kritisch naar herhalingsgedrag en treden hierover met de opdrachtgever in overleg.

Waarom besteden leasemaatschappijen het debiteurenbeheer uit?

  • Het is mogelijk om snel grote aantallen facturen te verwerken; 
  • Er hoeft niet opgeschaald te worden binnen de eigen organisatie; 
  • Acties worden stipt opgevolgd; 
  • Cannock heeft de beschikking over de nieuwste communicatiemiddelen en betalingsmogelijkheden; 
  • Wij communiceren uit naam van onze opdrachtgever, daardoor ontstaat er geen verwarring bij klanten; 
  • Bij Cannock hebben we heel veel kennis in huis om efficiënt te incasseren; 
  • Onze service is minstens van dezelfde kwaliteit als wanneer het debiteurenbeheer in eigen huis plaatsvindt, maar dan tegen lagere kosten.

Meer tijd voor bijzonder beheer

Het is ons doel om leasemaatschappijen zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zodat er meer tijd overblijft voor het bijzonder beheer. Cannock is in staat om grote hoeveelheden facturen te verwerken. Dat doen wij met de benodigde persoonlijke aandacht en we zorgen voor continuïteit in het proces. Wij zien onszelf daarnaast niet alleen als uitvoeringspartner, maar geven ook graag advies over het inrichten van processen en (het voorkomen van) herhalingsgedrag.

Neem contact op

Bel 088 - 11 68 100

Tim van der Weiden, Commercieel Directeur

Bekijk de BMW klantcase

“Minder debiteuren en betalingsachterstand"

Meer over de ervaringen van BMW lezen?